Wednesday, January 8, 2014

Endelig i Breck!

Turen

Rett fra juleferie til USA.
Klokken 08.00 den 05. Januar 2014, møtte atten elever, to stipendiater og en lærer opp på Gardermoen. Med til sammen 42 kofferter, bager og skibagger tok innsjekkingen sin tid, men til slutt var alle kommet seg inn, og ventetiden til at flyet skulle gå kunne begynne.

Første flyturen gikk fra Oslo til New York. En god del timer ble brukt til filmseeing, putekrig, spising og gaming av tetris og andre spill som var tilgjengelige. God stemning!
Da vi ankom Newark bar det rett i passkontroll, som alle heldigvis kom seg igjennom. Så var vi nødt til å hente all bagasjen vår og sjekke den inn på nytt. Litt tungvindt og unødvendig, men det gikk. Til slutt kom vi oss gjennom enda en sikkerhetskontroll, og det var enda to timer til flyet vårt skulle gå. De fleste valgte å kjøpe seg noe å spise på, og tiden gikk ganske fort. Da klokka begynte å nærme seg 17.00 og avgang til Denver samlet klassen seg foran gaten. Det tok sin tid før det skjedde noe, og plutselig måtte vi bytte gate. Den eneste beskjeden vi fikk var at flyet vi skulle ta enda ikke hadde kommet. Etter å ha bytta gate, fikk vi beskjeden om at flyet ikke ville gå før 18.30. Så da ble det enda noen timer å vente på flyplassen. Rundt 18.00 kom vi oss inn på flyet, men ble nødt til å vente i hvert fall en times tid der inne også. Heldigvis for oss var United så hyggelige at de serverte ett glass vann og to tørre kjeks. Nam! Vi fikk også muligheten til å bruke TV’ene uten ekstra kostnad, så noe godt kom det ut av ventingen.

Etter over 20 timer med reising kom vi oss omsider til Denver. Det var rimelig slapp stemning i store deler av klassen, og flere lå spredd utover gulvet mens vi ventet på bagasjen som det virka som at aldri skulle komme. Den kom til slutt, men vi hadde allikevel mer venting i siktet. Grunnet alle forsinkelsene ble det litt misforståelser med bussjåføren som skulle kjøre oss fra Denver til Breckenridge. Men etter en halv time – times tid, kom vi oss endelig på bussen og satte snuta mot Breck. Er ganske sikker på at de aller fleste i klassen sov mesteparten av bussturen som tok om lag 2 timer.




Etter rundt 26 timer kom vi omsider fram til hytta som overgikk alles forventninger. Den var kjempestor og utrolig fin. Vi kommer til å legge ut filmer og bilder fra hytta senere!

No comments:

Post a Comment